|
| Автор |
Сообщение |
|
tarantyl
|
Заголовок сообщения: Акцыя: пiшам па беларуску!!! Добавлено: 06 фев 2009, 17:51 |
| Администратор |
 |
|
Адзін з карыстальнікаў нашаго форума - Доктор Верховцев прапанаваў падтрымаць пачынанне форума Прэссболу размаўляць толькі на беларускай мове на нашым форуме. С ім ужо пагадзіліся некалькі чалавек. На вашу думку: есць будучыня ў гэтага праекта??
_________________ Если бы мне платили за каждый завистливый взгляд на меня, то Абрамович был бы моим водителем
|
|
|
|
 |
|
Спонсор
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
Доктор Верховцев
|
Заголовок сообщения: Re: Акцыя: пiшам па беларуску!!! Добавлено: 06 фев 2009, 17:54 |
| Администратор |
 |
|
Зараз прачытаў свой ранішні пост і аж слюной захлябнуўся... Канец працоўнага дня як ніяк. І тыдня... Дарэчы, на адным з крупнейшых беларускіх форумаў - форуме Прэсбола, актывам рэсурса і аўтарытэтнымі карстальнікамі прынята рашэнне пісаць пасты толькі па-беларуску. Вы як сабе хочаце, а я іх ідэю падхапіў і у лютым паспрабую і тут пісаць каменты толькі па-беларуску.
|
|
|
|
 |
|
Страстная
|
Заголовок сообщения: Re: Акцыя: пiшам па беларуску!!! Добавлено: 06 фев 2009, 17:57 |
| Специалист |
 |
Зарегистрирован: 19 окт 2007, 19:35 Сообщений: 452 Откуда: Гродно - Россь
|
Вельмі цікавая ідэя. Я так сама падтрымліваю Дока! Сорамна гаварыць, але я зусім ужо забыла беларускую мову. У школе неяк яшчэ ведала, а калі пачала вучыцца ва ўніверсітэце, дык, увогуле, увесь час размаўляю на рускай. Аднак, бывала, што з сяброўкай мы пачыналі гутарыць па беларуску. Асабліва смешна было так размаўляць у краме ці ў тралейбусе. Людзі глядзелі на нас такімі вачыма, быццам мы прыляцелі з іншай планеты  На самой справе крыўдна бачыць гэта, крыўдна за сваю краіну. Крыўдна, што такая мілагучная мова хутка можа стаць як лацінская - мёртвай...
_________________ Говорить-то мы умеем, - ответила Лилия. - Было бы с кем! Л.Кэрролл
|
|
|
|
 |
|
tarantyl
|
Заголовок сообщения: Re: Акцыя: пiшам па беларуску!!! Добавлено: 06 фев 2009, 18:06 |
| Администратор |
 |
|
|
ну, тады далучаюся і я, Ад сябе дабаўлю, што тут некали быў і iнтэрфейс на беларускай мове, але надта марудна суправаджаць дзве мовы и шмат скіноў, але калі будзе абраны адзіны cкін абяцаю зрабіць беларускамоўны форум( будзе дзве мовы, а калі дасць Бог то і адна)
_________________ Если бы мне платили за каждый завистливый взгляд на меня, то Абрамович был бы моим водителем
|
|
|
|
 |
|
<<<FOX>>>
|
Заголовок сообщения: Добавлено: 06 фев 2009, 21:12 |
| Участник |
 |
|
|
Ае че за дискриминация Русского языка я немогу так размоулять на Белоруской мове. Шо робить? Трэбо перевод (простите незнание Белоруского языка т.к большую часть жизни прожил в Росий матушке.
_________________ В каждом городе есть свои легенды На каждой улице есть свои персонажи В каждой голове есть свои мысли И я хочу все узнать их однажды
|
|
|
|
 |
|
Спонсор
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
Доктор Верховцев
|
Заголовок сообщения: Re: Акцыя: пiшам па беларуску!!! Добавлено: 06 фев 2009, 22:07 |
| Администратор |
 |
|
|
Фокс, дык гэта не праблема!
Цывілізаваныя і свабодныя душою грамадзяне Беларусі імкнуцца да дэмакратыі і свабоды усіх бакоў жыццядзейнасці, у тым ліку - мовы. Мы затое, каб любы чалавек мог адчуваць сябе у нашай краіне свабодна. У Злучаных Штатах Амерыкі, дарэчы, наогул няма дзяржайнай мовы. Уяўляеце сабе ??? Няма дзяржаўнай мовы. І кожны можа размаўляць і пісаць на той мове, якая яму больш падабаецца. Але так гістарычна склалася, што там агульна распаўсюджаная мова - англійская. Гэта ніхто не аспрэчвае, ніхто не забараняе карыстацца іншай мовай. Але ўсе разумеюць, что каб цябе лепш разумелі трэба размауляць па-англійску. І нікому не прыходзіла у галаву праводзіць рэферендумы, уносіць удакладненні у Канстытуцыю і гэдык далей...
|
|
|
|
 |
|
tarantyl
|
Заголовок сообщения: Re: Акцыя: пiшам па беларуску!!! Добавлено: 06 фев 2009, 22:40 |
| Администратор |
 |
|
|
<<<FOX>>>, менавіта таму што мы не радэкалы і не патрабуем пагалоўнага пераходу на беларскую мову мы захавалі беларускую версію форума і не адміністрацыя роўна адносіцца як да руска так і да беларускамоўнага карыстальніка. Прасцей кажучы, мы як беларусы адчулі што менавіты мы адказныя за тое, пачуюць мову Скарыны і Буднага, Цяпінскага і Касцюшкі нашы нашчадкі. І калі маё дзіцё назаве мяне тата, а не рускім папа я буду ганарыцца тым, што мой сын сапраўдны сын сваёй зямлі
|
|
|
|
 |
|
tarantyl
|
Заголовок сообщения: Re: Акцыя: пiшам па беларуску!!! Добавлено: 06 фев 2009, 22:51 |
| Администратор |
 |
|
|
Форум пераведзены на беларускую мову: для таго каб вы бачылі ўвесь інтэрфейс на белрускай мове зраіце настпуныя крокі:Личный раздел->Личные настройки->Общие настройки->Язык
там трэбы адзначыць беларускую мову і уўвесь форум вы будзеце бачыць на роднай матчынай мове
|
|
|
|
 |
|
Страстная
|
Заголовок сообщения: Re: Акцыя: пiшам па беларуску!!! Добавлено: 07 фев 2009, 11:52 |
| Специалист |
 |
Зарегистрирован: 19 окт 2007, 19:35 Сообщений: 452 Откуда: Гродно - Россь
|
Гм, паспрабавала перакласці свой нік, і атрымалася, што ў беларускай мове такога слова няма. Вось: "страстный" в Русско-Белорусском онлайн словаре моцны, гарачы, адданы, страстное желание — моцнае (гарачае) жаданне страстная любовь к родине — гарачая (адданая) любоў да радзімы заўзяты, страшэнны, страшны, страстный любитель музыки — заўзяты аматар музыкі страсны, палкі, гарачы, страстный взгляд — палкі погляд страстный поцелуй — гарачы пацалунак Што рабіць? 
_________________ Говорить-то мы умеем, - ответила Лилия. - Было бы с кем! Л.Кэрролл
|
|
|
|
 |
|
|